Ik Vrouw Van Jou

 

Bodypaint Ik Vrouw Van Jou

Ik vrouw van jou…

Afgelopen zondag waren Scarlet en Joyce (bekend door hun blog/site/youtubekanaal Ik Vrouw Van Jou) in onze studio om eens mee te maken wat het is om gebodypaint te worden.
Zoals het bij Tera past om net even wat dieper door te denken op een thema zo bleek dat ook te passen bij Ik Vrouw Van Jou. En dus werd het een super toffe dag.

Zoals je kunt zien in hun vlog is model staan/zitten voor een bodypaint niet iets wat je zomaar even doet. Maar meer nog, een bodypaint is ook niet iets wat je even gauw tussen neus en lippen door maakt.

Tera was al een aantal dagen aan het nadenken en schetsen met de ideeën die Scarlet en Joyce door hadden gegeven. En dat is natuurlijk altijd spannend of jouw ideeën aansluiten bij de ideeën van “de klant”.

Het werd een topdag samen, met eigenlijk het meeste werk voor Tera. Zeker ik, Alexandra, hoefde pas na afloop de foto’s te maken en omdat het zo’n duidelijk concept was waar ik de dagen voorafgaand al had gekeken naar de belichting en dergelijke stond alles al vrij snel klaar. Dat is ook precies hetgeen wat altijd een beetje ongemakkelijk voelt als Tera 6u aan het painten is geweest en de foto’s er in een half uur op staan… Uiteraard was het qua nabewerking nog wat meer werk voor mij, maar dat terzijde.

De gedachtes achter deze paint kun je lezen op de site van Ik Vrouw Van Jou. En natuurlijk is het thema ook voor ons ontzettend herkenbaar. Ook wij verliezen onszelf in social media of een online wereld.
Of zoals ze het zelf zo mooi schrijven:
“Verlies jezelf niet. Blijf bij jezelf, leef jouw eigen leven, verlies je niet in zaken die er eigenlijk niet toe doen, die niet werkelijk belangrijk zijn en leef écht. Voor het het weet is jouw tijd voorbij, is het kind in je verloren en heb je niet geleefd zoals je had willen leven.”

Leef echt, het is iets waar Tera en ik sinds twee jaar geleden enorm ons best voor doen. We willen onszelf niet verliezen in dingen die er niet toe doen. We voelen een noodzaak om alles uit het leven te halen wat erin zit.
We hebben van dichtbij gezien hoe snel het voorbij kan zijn, zonder dat je dat aan zag komen of iets. En dat raakt een angst, maar is ook ontzettend waardevol om je te beseffen.

Het enige risico wat wij dan weer hebben is dat we zoveel uit ons leven willen halen dat we uiteindelijk daar dan weer onszelf in verliezen en door blijven rennen naar alles en iedereen en te weinig naar onszelf.

“Don’t lose yourself” past naadloos bij ons leven en dat maakte dit alles meer dan bijzonder om mee te maken.
Om twee mensen te leren kennen waar je veel herkenning uit haalt, die ontzettend veel van elkaar houden… en dat dan vast te mogen leggen is ontzettend tof.

Scarlet en Joyce, bedankt voor de mooie dag! Ook al duurde het lang en was het “afzien” …
Jullie zijn super samen!

Lees meer op Ik Vrouw Van Jou

2 Comments Ik Vrouw Van Jou

 1. Dina 5 maart 2016 at 02:47

  Helemaal waar wat je schrijft! Jullie hebben er alle 4 een super mooi project van gemaakt, ik heb al regelmatig mijn bewondering voor Scarlet en Joyce uitgesproken, nu ook voor jou en je partner. Wat een fantastische schilderingen en foto’s!

  Reply
  1. AlexandraBakker 5 maart 2016 at 12:18

   Dankjewel Dina!
   Die schilderingen die Tera maakt daar sta ik sowieso zelf altijd verbaasd van te kijken, ook al heb ik er inmiddels honderden gemaakt zien worden. En zo samen vullen Tera en ik elkaar goed aan, want helaas gaan bodypaintmodellen weer weg en zijn de schildering dus ook “weg” 😉
   Samen met de fotografie is het dus een combinatie waar ik best trots op ben.
   Scarlet en Joyce zijn twee sterke en mooie mensen, bijzonder om ze te mogen ontmoeten en het was super om deze samenwerking te mogen doen.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *