DFBW… wat een bijzondere wereld!

Dongen blog

Afgelopen zondag was het weer zover, de DFBW werd weer gehouden. DFBW staat voor Dongense Face en Bodypaint Wedstrijden. En dit is elk jaar weer meer dan bijzonder om mee te mogen maken.

In 2012 kwamen Tera en ik voor het eerst van ons leven bij een bodypaintwedstrijd en dat was in Dongen. We keken onze ogen uit! Wat een bijzondere en kleurrijke en vrolijke wereld.
Tera was net 1,5 jaar bezig als bellypaintartist en had ontdekt dat er dus ook Nederlandse wedstrijden bodypaint waren. En hoewel we niemand echt persoonlijk kenden van de deelnemers hadden we wel al veel mooie werken voorbij zien komen op Facebook en voelde het toch ook een beetje vertrouwd.

Een topdag hadden we! Mooie paints, super sfeer, iedereen was open naar ons toe en ik kan zeggen dat daar in Dongen de basis is gelegd voor wat Tera en ik verder zijn gaan doen de afgelopen jaren op het gebied van Body en Bellypaint. Veel van de deelnemers en organisatoren zijn enorm veel voor ons gaan betekenen de afgelopen jaren en we hebben er ook mooie vriendschappen aan overgehouden.
Uiteindelijk wilde Tera heel erg graag meedoen met deze wedstrijd en dus schreef ze zich in 2013 in. Ze toverde er een superpaint uit en werd 1e. Omdat de top van Nederland altijd meedoet in Dongen voelde het zelfs een heel heel klein beetje als onofficieel nederlands kampioen.
Afgelopen jaar uiteraard weer meegedaan, maar door omstandigheden niet datgene kunnen maken wat ze wilde. Maar wat inmiddels wel duidelijk was… In Dongen doe je vooral ook mee om iedereen weer te zien, om samen een topdag te hebben en te genieten van allemaal kleurrijke mensen om je heen. Er wordt gelachen en er wordt aangemoedigd. Je merkt weinig van een wedstrijdsfeer, iedereen gunt het elkaar.

Ik ging mee als fotograaf uiteraard. Want dat is natuurlijk wat ik het liefste doe. Eerst een beetje op de achtergrond, vorig jaar zelfs als “hoofdfotograaf” Of zoals het voelt: hoffotograaf. Wat een eer is dat!

En toen kwam dit jaar. Door de studie van Tera zou ze absoluut geen tijd hebben om vooraf te schetsen en uiteindelijk iets moois neer te kunnen zetten en dus zouden we dit jaar eigenlijk samen gaan kijken naar onze collega’s. Niet meedoen, maar kijken…. Totdat de organisatie ons weer vroeg om mee te helpen. Ik weer als fotografe, waar ik uiteraard geen seconde over na hoefde te denken.
En Tera werd gevraagd als jurylid! Wat een enorme eer en erkenning was dat! En wie Tera een beetje kent weet dat ze hier enorm naar uitkeek en dus de weken voorafgaand aan de wedstrijd stuiterend door het huis liep.

Afgelopen zondag was het dus zover. Weer een super dag met allemaal bijzonder creatieve mensen. Een toporganisatie en dus ook een geweldige sfeer.
We hebben allebei een super dag gehad, ik heb zo’n 2000 foto’s gemaakt waar ik nu heel hard mee aan t werk ben om ze vrijdag allemaal klaar te hebben. En Tera? Tera heeft alle paints van heel dichtbij mogen zien, mogen bekijken, mogen beoordelen. En wat is er nou leuker dan vanaf de eerste rang te zien wat voor moois je collega’s maken?

Kortom, DFBW, bedankt voor de topdag. Bedankt painters voor de mooie werken, bedankt dat we hierbij mochten zijn en vrijdag is hier te lezen hoe je aan de foto’s kan komen. Hou onze site dus in de gaten!

Website DFBW: http://www.dfbw.nl

De foto’s bovenaan dit blog zijn trouwens gemaakt door collega-fotografe Anke van Eigengeraaid. (www.eigengeraaid.nl) Dankjewel daarvoor!

6 Comments DFBW… wat een bijzondere wereld!

 1. Mirjam Boxem 15 april 2015 at 17:28

  Wat mooi beschreven, zo ervaar ik het ook. Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met Dfbw facepaint zwart t-shirt en ik vond het zo gezellig en leuk om iedereen te ontmoeten, spreken en zien. Dit jaar voor het eerst meegedaan met bodypaint en weer voelde het als een warm bad. Dank je wel Dfbw, organisatie, vrijwilligers, jury en fotografen.

  Reply
 2. Mariëlle Heuft 15 april 2015 at 18:54

  Super mooi geschreven. Inderdaad een groot warm bad. Dit jaar eerste keer bodypaint samen met Mirjam. Genoten. Smaakt zeker naar meer. Bedankt iedereen van dfbw

  Reply
 3. Sally de Wit-Brandsen 15 april 2015 at 18:57

  Wat een mooi verslag Alexandra! En helemaal waar.
  Vorig jaar deden mijn dochter Sophie en ik voor het eerst mee met Facepaint aangekleed. Sophie was het jongste model. Ik hield mijn hart vast, kon ze wel 2 uur stilzitten …
  Maar halverwege de wedstrijd zag ik haar genieten van al die aandacht. Zodra er een fotograaf in de buurt was, toverde ze een lieflijke glimlach op haar gezicht

  Reply
 4. Roos 15 april 2015 at 19:59

  Wat leuk!!
  Een geweldige fotografe en ook haar weg weten met mooie woorden, super!
  Een eer om je als “Hoffotograaf” te mogen ontvangen!
  Op naar de volgende DFBW!

  Reply
 5. Fleur 15 april 2015 at 22:53

  Hoffotografette!!! Hahahaha en t was super om Tera als jurylid erbij te hebben!! X

  Reply
 6. Johan 19 april 2015 at 09:17

  Een heel herkenbaar verhaal (ook van die aantallen foto’s).
  DFBW is in enkele jaren uitgegroeid tot een fantastisch evenement.
  En wat ook mooi was: we hebben nu eindelijk kennis kunnen maken 🙂

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *