WK Bodypaint

WK Bodypaint, Tera Bakker, bellypaint, uitjedakfotografie, Nieuwegein

 

Het WK Bodypaint gaat vrijdag van start en uiteraard niet zonder onze Artist, Tera Bakker!
Morgenochtend vroeg, of meer vannacht eigenlijk… (help) gaan we vertrekken richting Pörtschach am Wörtersee in Oostenrijk.

We gaan nu voor de 4e keer hier naartoe, waarvan Tera nu dus voor de 3e keer gaat meedoen.
Het is een wereld waar je je ogen uitkijkt! Ten eerste natuurlijk omdat je in een super mooie omgeving bent, bij de Wörtersee. Het weer is vaak super. En het hele dorp is 1 week van het jaar totaal overgenomen. Overal waar je loopt kom je mensen tegen die meedoen, aanmoedigen of op wat voor manier dan ook bij het WK betrokken zijn.

De eerste dag van het officiële WK zal vrijdag zijn. Dan staat Tera in de voorronde. Als ze bij de eerste 35 eindigt zal ze zondag in de finale weer een paint mogen maken.

Omdat je al enkele maanden van tevoren het thema weet kun je je thuis uiteraard voorbereiden met schetsen en dergelijke. En ook ons huis is de afgelopen dagen totaal onherkenbaar geworden door potloden, verf, schetsen, scharen, lijm, bodypaint, evafoam… noem maar op!

Want naast een volledige bodypaint is het natuurlijk super als je ook een hoofddeksel maakt die je paint versterkt (“afmaakt”)

Kortom, aardig wat uurtjes werk hebben er in de voorbereiding gezeten! En aangezien Tera ook nog naast haar fulltime baan haar master studie volgt werden deze uurtjes vooral gepropt in de afgelopen dagen/nachten.

Hebben we er zin in? Absoluut!
Zijn we zenuwachtig? Absoluut!

En waarom “we”? Omdat we een team zijn. Team Tera Bakker. Want ja, ik mag dit jaar weer 3 uur meehelpen als assistent…
En wie mij een beetje kent, weet dat ik op het gebied van tekenen en schilderen echt heel weinig kan… En dit zorgt voor de nodige spanning;)
Daarnaast hebben we elk WK gelukkig ons eigen model mee. En wat voor model!
Niet alleen super om te weten hoe en wat alles zal zijn qua lijf (canvas), maar vooral ook omdat Noortje ontzettend tof is. Ze zorgt tijdens het painten voor een supersfeer en zorgt er ook voor (als ik het even te druk heb met zelf schilderen) dat Tera genoeg eet en drinkt.

Tera heeft in totaal 6,5 uur de tijd per paint en dan gaat ze naar de jury om het verhaal achter de paint te vertellen.
Daarna gelijk door naar de fotoarea zodat honderden fotografen hun gewilde foto’s kunnen maken (ik probeer hier vandeweek even wat van te laten zien!) En dan naar het podium.
Niet een klein grappig zaaltje of iets… nee een groot festivalterrein met een megapodium waar ook artiesten als Madcon optreden op zaterdag geloof ik… En op dat grote podium zal Noortje haar presentatie doen. Voor een paar duizend bezoekers…

Om uiteindelijk ’s avonds tegen 23u te horen of je door bent naar de finale.
Wil je de presentaties zien van vorig jaar? Klik dan hier: WK Bodypaint Tera Bakker 2014

Het is bijna niet in woorden uit te leggen, maar dat het groots is dat is een feit. Dat het spannend is ook. Maar vooral ook dat het ontzettend tof is om erbij te zijn omdat de bodypaintwereld bijna als 1 grote familie voelt. 1 Grote kleurrijke familie.

 

Ik ga mn best doen om jullie via deze site op de hoogte te houden, maar sowieso zijn we te volgen op social media (instagram, twitter en Facebook) onze #teamterabakker.

Veel plezier met volgen, wij gaan absoluut veel plezier hebben tijdens dit WK!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *